AfbeeldingVeiligAanmeldenMICROCENTER VEILIG AANMELDEN | MULTI-FACTOR-VERIFICATIE

Om ongeautoriseerde toegang tot uw computers en ICT-omgeving te voorkomen bieden wij multi-factor-verificatie van DUO Security aan. Duo Security is een begrip op het gebied van ICT-toegangsbeveiliging.Multi-factor-verificatie is een beveiligingsfunctie die ontworpen is om te voorkomen dat iemand anders toegang heeft tot uw account, zelfs als ze het wachtwoord weten.Bij multi-factor-verificatie wordt bij het inloggen uw identiteit geverifieerd met een extra apparaat, bijvoorbeeld een smartphone of token. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om gebruikers beveiligde toegang te verlenen tot gevoelige gegevens. Terwijl u het inzicht krijgt die u nodig heeft om er zeker van te zijn dat ze dat doen vanaf up-to-date en geautoriseerde apparaten.Het toepassen van multi-factor-verificatie kan een belangrijk onderdeel zijn van uw maatregelen om te voldoen aan de AVG/GPDR.

WAT IS MULTI-FACTOR-VERIFICATIE?
Duo Veilig AanmeldenMulti-factor-verificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan de bestaande inlogprocedures. Tijdens het inloggen wordt er gebruik gemaakt van een extra “factor”. Deze extra factor kan een mobiele telefoon, een smartphone, een tablet of een token zijn. Telkens wanneer u probeert in te loggen kunt u via een aan u gekoppeld apparaat een code ophalen, of u krijgt een notificatie voor “akkoord” toegestuurd. Het account kan dus alleen worden gebruikt wanneer degene die wil inloggen ook de beschikking én toegang heeft tot het gekoppelde apparaat.


HOE WERKT HET?
3StappenVeiligAanmelden

  1. Log in zoals u gewend bent, dus met inlognaam en wachtwoord.
  2. Gebruik uw gekoppelde apparaat als extra controle.
  3. U bent veilig aangemeld.

Tijdens het inrichten van Duo-security kunnen wij per individu instellen of dit moet gaan via een SMS, spraakbericht, eenmalige code, de Duo smartphone app enz. Het is mogelijk om per account/gebruiker meerdere opties te kiezen, dus bijvoorbeeld een tweede telefoon, een smartphone en tablet enz. Daarnaast kan een er in geval van nood bijvoorbeeld een afdelingshoofd worden aangewezen die zijn/haar apparaat als identificatie kan laten gebruiken of kan er gebruik worden gemaakt van vooraf vastgelegde eenmalige codes. De mogelijkheden zijn bijzonder groot en zeer flexibel.

WAAROM HEB IK DIT NODIG?
Wachtwoorden blijken steeds vaker niet veilig. Ze kunnen worden afgelezen, gestolen, geraden of gehackt. Heel vaak wordt een account gebruikt zonder dat de eigenaar van het account dat weet! Dat is verleden tijd. U ontvangt bericht als iemand probeert in te loggen met uw account. Op dat moment heeft u de mogelijkheid om de aanmeldpoging af te keuren en wordt het aanmelden afgebroken.
Duo multi-factor-verificatie kan gebruikt worden voor het beveiligen van verschillende soorten account. Zo kunt u zelfs de toegang tot uw notebook afschermen met multi-factor-verificatie. Het is niet meer nodig om een ongemakkelijk gevoel te hebben om een notebook onbeheerd achterlaten. U bent de enige die op het notebook kan inloggen. Doet een ander een poging, krijgt u daar direct melding van.
Ook diensten als Microcenter Veilig Delen, Microsoft Office 365, Microsoft Remote Desktop Services en ander Cloud diensten kunnen zo beschermd worden. Dit kan een zeer grote verbetering van de veiligheid van uw documenten betekenen.
Het toepassen van multi-factor-verificatie kan een belangrijke bijdrage leveren om te voldoen aan de AVG.

WILT U VOORTAAN OOK VEILIG AANMELDEN?
Bent u benieuwd of onze oplossing bij u past? Vraag vrijblijvend meer informatie of een demonstratie aan. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.